Villa for Jauan Salem Ali Al Dhaheri

Private Residence

Project

Private Residence

Client

Humaid Jauan Salem Al Dhaheri

Location

Abu Dhabi

Services

Design, Supervision

Project Scale

700 sqm

This project is a villa located in a prominent neighborhood, in proximity to one of the most prestigious beaches and treatment areas in Dubai. The vibrant district is well-connected and bordered by the coastline.

Due to the exclusivity of the location, the crucial element of the design was the main façade. Large glass elements were selected for two reasons, both growing from the idea of utilizing all advantages of the surroundings. The glass façade stretches over two stores, providing a maximal view along with a substantial amount of daylight.

The villa features two entrances. The front facade is dominated by the prominent main entrance, while the structure’s side contains another, secondary access.

On the ground floor, the main elevation is occupied by the living area. Its modern style reflects an ample open-space concept, light and airy, with luxurious flair. The stairs rise freely from the ground, connecting the area with the first floor, where several bedrooms spread around, sharing the exquisite view of the ground story.

The second floor hosts the impressive master bedroom. On this level, to support the function, the facade was shaded in the concrete shell. Along with framing the beach view, the concrete elements provide shading to the glass facade, as well as to the balcony on the first floor.

While the façade materials support the clean and minimalist look, interior design takes advantage of reflective materials and sleek surfaces. In combination with glass panels, these reflective finishings secure maximum daylight while blending the interior with the environment at the same time.

The completed villa blends in the newly constructed compounds, showcasing a perfect symbiosis with the scenery.